Камери Банско

Плато

Надморска височина: 2200м.

Камерата е насочена към едноименната и най – висока писта в България. Тук е началната станция на лифт „Плато“ водещ към връх Тодорка. До тук се стига със седалковата въжена линия „Моста“, с дължина 2606м., тръгваща от местността Железен мост. До Платото се стига и с лифт „Шилигарник“, чиято начална станция е в местността Горен Шилигарник.

Платото
Тодорка

Тодорка

Надморска височина: 2550м.

Камерата излъчва в подножието на връх Тодорка и е насочена към няколко писти над Банско.

Банско – долна станция на кабинков лифт

Надморска височина: 990м.

Камерата е разположена на долната начална станция на кабинковия лифт.

Кабинковият лифт тръгващ от гр. Банско е с дължина 6233м.  Това е втората по дължина въжена линия в България след Симеоновския лифт на Витоша (6270м.). Междинната станция на лифта е в местността Чалин валог (1468м. н.в), а горната станция – 1595м. н.в. в местността Бъндеришка поляна.

Банско
Бъндеришка поляна

Бъндеришка поляна

Надморска височина: 1620м.

Камерата е насочена към пистата и горната начална станция на кабинковия лифт. Дългата 6233м. въжена линия тръгва от най – долната си станция на 998м н.в в гр. Банско, и има междинна станция в местността „Чалин валог“ на 1468м н.в. Пътуването е с продължителност около 25 минути.

Бъндеришка поляна е крайна точка на ски писти и начало на още въжени линии.

Шилигарник

Надморска височина: 1730м.

Камерата е насочена към пистите и множеството заведения разположени в едноименната местност над Банско. Шилигарника се намира югозападно от града и е най – големия ски курорт в Пирин и от Банско до него се стига по 9км асфалтов път. Въжена линия с дължина 706м обслужва една от най – добрите ски писти в България.

Шилигарник